Natuurlijk Slapen.....

Over mij

Over mij, Jolanda Herngreen

Hallo lezer,

Misschien vind je het belangrijk, of interessant, om te lezen met wie je te maken hebt.

Of je denkt dat diegene betrouwbaar is en ervaringen heeft die laten blijken dat ze verstand van zaken heeft. Die met beide benen op de grond staat en niet zo maar wat roept.

Ik heet Jolanda Herngreen, ben in 1956 geboren in Amsterdam als jongste van 5, bij ouders die in de oorlog beiden arts werden. Hun instrumentarium bestond uit moderne én natuurlijke hulpmiddelen voor genezing. Slaap was zo’n onmisbaar hulpmiddel. Zij leerden me hoeveel slaap voor vitaliteit, je stemming betekent. Hoeveel goede slaap voor je hele gezondheid betekent.

Ik leer mensen die veel te doen hebben en die veel willen doen, om (weer) goed te slapen. Zodat je genoeg energie hebt om te werken, fijne relaties te onderhouden en ook van vrije tijd te kunnen genieten.

Dit doe ik met vanuit mijn persoonlijke ervaringen als slechte slaper. Als slechte slaper heb ik een ontwikkeling doorgemaakt die er nu voor zorgt dat ik 99% van de nachten heerlijk slaap. Om mensen te helpen gebruik ik die ervaring en mijn professionele instrumenten. Die instrumenten ontwikkel ik als yogadocent, fysiotherapeut en systemisch begeleider.

Ik sliep - in mijn herinnering - vanaf mijn veertiende zelden een hele nacht door: bijna iedere dag vroeg wakker, verlangend naar slaap en niet echt enthousiast om op te staan!

Vanaf de dag, dat ik kennismaakte met meditatie (later Mindfulness genoemd), yoga en ontspanning begonnen dingen te veranderen. Begon ik zelf te veranderen. Ik begon mezelf én de wereld om me heen ánders te ervaren. Met meditatie maakt de rust het makkelijker je gedachten op een afstand te bekijken, en zo werkte dat ook voor mij.

Ik zag dat ik in gedachten de wereld onveilig maakte. Dat ik me druk maakte over dingen die niemand echt belangrijk vind, zoals er precies kleur-gecoördineerd uitzien. En of ik wel ‘het goede’ had gezegd en mijn werk goed genoeg zou kunnen blijven doen.

Door opleidingen in persoonlijke ontwikkeling zoals NLP, Systemisch werk en Transactionele Analyse heb ik hierin veel rust gekregen. ‘Authentiek’ zijn heeft hierdoor inhoud gekregen. Meestal voel ik het als ik maar ‘doe alsof’ tegen mezelf of anderen en kan ik overschakelen naar eerlijkheid over wat ik voel, leuk vind, of nodig heb.

Je kunt ook zeggen dat dit een groei in persoonlijk leiderschap betekende.

Door al die jaren yoga, en meditaties, en ademhalingsoefeningen te combineren met kennis over slapen en hoe wij mensen omgaan met weerstand, kwam er een moment dat het kwartje viel. Zo is de aanpak met de SLAAP Toolbox ontstaan

Eerlijk gezegd lig ik soms heus nog wel eens een tijdje wakker. Maar door de SLAAP toolbox slaap je dieper makkelijker en meer en blijft je energie op peil!

Ik kan nu gedachten van me af zetten, ontspannen in bed, en snel in slaap vallen. En vooral: is het nu zo heerlijk om uitgerust, vitaal wakker te worden. Dat voelt gemotiveerd, krachtig en met zin in alles.

Ik deel dit graag met anderen omdat goede slaap meer harmonie, plezier, energie en vitaliteit opleveren. Voor individuele mensen, en daarmee voor een stukje van onze wereld.Wil je ook weer goed slapen? Dat kan ik je leren.

Kom naar mijn gratis Slaap Clinic die twee keer per maand plaatsvindt. Er is maar beperkt plek dus geef je snel op!
Geef je hieronder op voor de gratis Slaap Cilinic

Je gegevens en privacy zijn veilig bij mij